2013. március 4., hétfő

Bánsági Ildikó legbrutálisabb szerepére készül

Ha szeretitek az érzelemmel teli, elgondolkodtató darabokat, akkor ne hagyjátok ki Németh László Bodnárnéját, amit március 22-én mutatnak be az Újszínházban. A főszerepben Bánsági Ildikót láthatjuk majd, aki élete egyik legmegrázóbb szerepére készül. Hogy miért mondom ezt? Kiderül a sajtóanyagból. Íme:


Bánsági Ildikó élete egyik legnehezebb szerepére készül, ahol fia védelmében még a legdurvább brutalitástól sem riad vissza. Az Újszínházban március 22-én mutatják be Németh László Bodnárnéját, amelyben kiderül, egy kétségbeesett anya milyen rémségekre képes gyermeke védelmében.

Németh László Bodnárnéja minden kétséget kizáróan a darab valamennyi alkotójának nagy kihívást jelent. Bánsági Ildikó bevallotta, ez élete egyik legnehezebb színházi feladata.

„Ehhez a szerephez nem egy, hanem tizenöt egységnyi plusz energia szükséges, amelynek biztosítása nagyon nehéz a mindennapi tennivalók mellett. Ebben a szerepben olyan hegyeket járok be lefelé és fölfelé egyaránt, amely ritkán adatik meg egy színész élete során” - mondta a színésznő, aki Bodnárné megformálásának nehézségét Shakespeare III. Richárdjához hasonlítja.

A történet szerint Bánsági Ildikó egyik fia törtető, nagyvilági életet él, és minden pénzt elkölt, amelyért a másik keményen megküzd. A család és az anya a szép, az ügyes, a nagyravágyó fiút támogatja felemelkedésében, mígnem jön egy lány, melybe mindketten beleszeretnek. Ekkor kerül felszínre a probléma, amelynek következtében a nélkülözött fiú baltát állít a testvére fejébe.

„Ezután mindenáron meg akarom menteni az egyetlen fiamat, így megpróbálom a tragédiát öngyilkosságként beállítani. Elindulok a hazugság útján, csak, hogy életben maradt fiammal együtt vezekelhessek. De, hogy ez sikerül-e, az már derüljön ki a darabból” – titokzatoskodott a színművész.
Ezzel párhuzamosan Bánsági Ildikó a Mert a mamának így jó! című komédiában játszik állandó teltházzal. Bár a két darab között óriási a kontraszt, témáját, hangulatát és műfaját tekintve, a színésznő bízik benne, hogy a Bodnárné ugyanilyen nagy sikerrel fut majd.


Sajtóanyag és fotó: Positive Communications 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése