2013. március 29., péntek

Vár a Vár! Budavári Húsvéti Sokadalom színes programokkal

Ha már elegetek van a rossz időből, de szeretnétek egy kicsit ráhangolódni a tavaszra és a Húsvétra, akkor vegyétek az irányt a Budai Vár felé, ahol a Budavári Húsvéti Sokadalom színes programokkal várja a kicsiket és nagyokat. :)

Március 30 és április 1 közt lesz például kézműves és gasztronómiai vásár, illetve a színpadokon a világzene, a népzene, a néptánc és a blues magyar sztárjai, valamint a gyermekek kedvenc muzsikusai és mesemondói szórakoztatják a közönséget.


A széles kínálatot komolyzenei koncertek, kiállítások, játszóházak is színesítik. Az idén Székelyudvarhely mestereit, hagyományőrző csoportjait, székelyföld ínyencségit, hívták vendégségbe a szervezők. A hagyomány szerint húsvétkor véget ér a böjti időszak, és mindenki kedvére hódolhat a kulináris élvezeteknek. A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat, ünnepi étkeket bemutató gasztronómia, és a magyar kézműves borászatokat felvonultató Borterasz is.

Ünnepi zenei csemegének ígérkezik a Budapesti Történeti Múzeum barokk termében megrendezésre kerülő komolyzenei koncertsorozat: Érdi Tamás zongoraművész hangversenye valamint Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és Szerényi Béla húsvéti ünnepkört felidéző régizene koncertje. A napot a hazai blues és rockzene sztárjai a LORD és a Mystery Gang zárják.

A határon innen és túlról érkező hagyományőrző kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre. A régi mesterséget képviselő tojáspatkolók, tojásírók és festők bemutatói mellett a mézeskalácsból készült tojáskészítés titkait is kipróbálhatjuk majd. A MESKA kézműves udvar az iparművészeti alkotásokat kedvelő közönséget csalogatja egyedi portékáival. Az idén is várja az aprónépeket a tojásleső nyuszik ajándékokkal teli szakajtója.

A Világfa regélő labirintusában a vitéz aprónépek segítségével a sárkány rabságából visszakerül az égre a Nap a Hold és a csillagok. Aki kiállta a mesekert hét próbatételét megpihenhet vagy ép táncra kerekedhet Gryllus Vilmos vagy a Kolompos együttes muzsikáján vagy bebarangolhatja a Budapesti történeti Múzeumot Róka Szabolcs énekmondó zenés tárlatvezetésén.

További infók és jegyinfók például ide kattintva is elérhetőek. Szerintem érdemes kilátogatni a rendezvényre, úgyhogy aki arra jár, ne hagyja ki! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése