2013. március 18., hétfő

Ezért kapcsold le a villanyt március 23-án

Ha rajtam kívül nézi még valaki a Revolution című sorozatot, annak szerintem nem kell elmondanom, milyen az elektromosság nélküli világ - már hogy a forgatókönyvírók fantáziája szerint. ;) Én nyilván senkit sem kérnék arra, hogy próbáljon tartósan így élni, arra viszont igen, hogy egy órára kapcsoljuk le együtt a villanyt, amikor a Föld Órája lesz.

Addig is bemutatok nektek egy szuper kezdeményezést, amiről úgy gondolom, érdemes lehet beszélni. :) 

Ünnepeld gyertyafényben az idei WWF Föld Óráját, és mi kiöntjük Az Ország Legnagyobb Gyertyáját!
Budapest, 2013. február 28. – Hamarosan ismét itt a globális összefogás, a WWF Föld Órája napja! Március 23-án a világ legnagyobb civil akciója során emberek milliárdjai mutatnak majd példát a környezettudatosság jegyében. A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepel, és gyertyagyűjtési akciót szervez, hogy a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, a The Prime Management és az Allianz Hungária Zrt. támogatásával megvalósuló lekapcsoló eseményre kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy közel 5 méter magas viaszóriást.
A WWF 2013. március 23-án hetedik alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját, amikor egy órára ismét sötétségbe borul Földünk. A globális kezdeményezés során 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára.
A Földnek szentelt 60 perc célja ugyanis nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.
„A környezettudatosság erősödését jelzi, hogy 2012-ben minden eddigi rekordot megdöntött az akcióban résztvevők száma: az összes kontinens 150 országa, 6525 város valamint 2 milliárd ember fogott össze, és fejezte ki csatlakozásával bolygónk iránti elkötelezettségét. Hazánkban is minden idők legsikeresebb Föld Órája akcióját ünnepeltük: 93 magyar település, 467 vállalat és intézmény, valamint közel 9000 magánszemély mutatott példát a környezettudatosság jegyében és regisztrált afoldoraja.hu weboldalon.” – összegezte a tavalyi sikereket Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.
A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepli az összefogást, és március 1-je és 17-e között gyertyagyűjtési akciót hirdet. A régi, már nem kedvelt gyertyákat a szervezet a WestEnd City Centerben elhelyezett gyűjtőszigetekre várja, és a hivatalos lekapcsoló eseményen újraöntve, WWF-es külsőben adja majd vissza. Ha sikerül így 1000 gyertyát összegyűjteni, az alapítvány kiönti a 2013-as WWF Föld Órája szimbólumát, Az Ország Legnagyobb Gyertyáját. 

A március 23-án 19 órakor kezdődő nagyszabású lekapcsoló eseményen Tóth Vera énekesnő, Erőss Zsolt hegymászó, valamint Kovacsics Anikó válogatott kézilabdázó segíti Budapest díszvilágításának lekapcsolását, majd az 5 méter magas viaszóriás meggyújtását a WestEnd Millennium Tetőkertjében.

Regisztrálj idén is a foldoraja.hu weboldalon, és a fények kialudtával ünnepeljük gyertyafényben a világméretű kezdeményezést! Legyen 2013-ban a gyertya a környezettudatosság és az összefogás szimbóluma!


A kampány és a rendezvény támogatói a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, az Allianz Hungária Zrt., a The Prime Management és a Canon Hungária Kft.

A kampány kiemelt médiatámogatója a National Geographic magazin, további médiatámogatók az Origo Media Group, az Ozone Network és a koponyeg.hu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése